Ukrayna Parlamentosu, Rusya'nın düzenlediği yasa dışı seçimler için önlem aldı

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), Rusya'nın 10 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı yasa dışı seçimler için uluslararası platformlara çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 22:32
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), 10 Eylül'de Rusya'nın işgali altındaki Donetsk, Lugansk, Zaporijjya ve Herson bölgelerinde yasa dışı seçimler düzenleme niyetiyle ilgili olarak yabancı ülkelerin parlamentolarına, hükumetlerine, uluslararası kuruluşlara ve bunların parlamenter meclislerine yapılan çağrı metnini, 9 Ağustos 2023 tarihinde onayladı.

UKRAYNA: YASA DIŞI SEÇİMLER KOMŞU ÜLKELERE YÖNELİK SALDIRGAN NEO-SÖMÜRGE POLİTİKASINI SÜRDÜRME NİYETİNİ GÖSTERİYOR

Kabul edilen metinde, "Rusya'nın Ukrayna topraklarını yasa dışı bir şekilde işgalini haklı çıkarmaya yönelik bu girişim, devletimize karşı silahlı saldırıyı sona erdirme konusundaki isteksizliğini ve komşu ülkelere yönelik saldırgan neo-sömürge politikasını sürdürme niyetini gösteriyor”  açıklamasına yer verildi.

Ukrayna Parlamentosu, yabancı devletlerin parlamentolarına ve hükumetlerine, uluslararası kuruluşlara ve bunların parlamenter meclislerine, Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilmiş bölgelerindeki herhangi bir yasa dışı seçimin veya bu tür seçimleri düzenleyen yapıların meşruiyetini tanımaması için başvuracak.