Ukrayna ordusuna sağlanan İHA'ların neredeyse tamamı Ukrayna'da geliştiriliyor

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Dmıtro Klimenkov, Ukrayna ordusuna sağlanan insansız hava araçlarının (İHA) yaklaşık yüzde 100'ünün Ukrayna'da geliştirildiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 16:07
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için sağlanan insansız hava araçlarının (İHA) neredeyse tümü Ukrayna’da geliştiriliyor. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Dmıtro Klimenkov, 1 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “İHA’lar çok önemli öncelik. Bu ürünlerin yaklaşık yüzde 100’ü Ukrayna’da geliştiriliyor. Bu sektörde özel sektör en büyük payı kaplıyor ve bu iyi çünkü bu aynı zamanda ekonomiyle de ilgili. Savunma Tedarik Ajansı geçtiğimiz günlerde, tahmini maliyeti yaklaşık 3 milyar grivna olan 20 bin insansız hava aracının satın alınması için Prozorro aracılığıyla ilk kez kapalı modda bir ihaleyi duyurdu.” dedi.

İhalenin bazı kısmının gerçekleştiğini ve Ukrayna Savunma Bakanlığının ürün ve fiyat olarak güzel sonuçlar aldığını belirten Klimenkov, “Yaklaşık 7 bin İHA için sözleşme yapıldı. Yaklaşık 7 bin İHA halihazırda denetim ve sınıklandırmadan geçiyor. Yani bu yolda ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.