Ukrayna ordusu, Bahmut'ta Rus ordusunun saldırılarını geri püskürttü

İşgalci Rus ordusu, Bahmut'u ele geçirmek için Ukrayna ordusunun bulunduğu pozisyonlara saldırılara devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 22:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bu akşam yaptığı açıklama ile işgalci Rus ordusunun, Bahmut'ta Ukrayna pozisyonlarına bir dizi saldırı yaptığını ve Ukrayna birliklerinin bu saldırıları geri püskürttüğünü açıkladı.

RUSYA, BAHMUT'U ELE GEÇİREBİLMEK İÇİN 30 BİN ASKER KAYBI YAŞADI

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Bahmut'ta aylardır yoğun çatışmalar yaşanıyor. Savaşın gidişatı ve stratejik anlamda ciddi bir önemi olmasa da Kremlin, şehri ele geçirmek için aylardır çaba harcıyor. Uluslararası bağımsız araştırmacılara göre, şu ana kadar Bahmut’ta 20-30 bin arasında Rus askerinin hayatını kaybettiği veya yaralandığını ifade ediyor.

UKRAYNA, İŞGALCİLERİN SALDIRILARINI GERİ PÜSKÜRTTÜ

İşgalci Rus ordusu, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin idari sınırlarına daha fazla erişim sağlamak amacıyla Ukrayna ordusunun bulunduğu bölgelere saldırılara devam ediyor. Bahmut'u ele geçirmek için aylardır çaba sarf eden işgalci Rus ordusu, bugün Kupyansk ve Lıman bölgesinde Ukrayna cephesini yarmak için saldırı gerçekleştirdi. Avdiyivka ve Şahtarsk cephelerine de saldıran işgalci Rusların, Ukrayna birliklerine yönelik saldırıları başarısız oldu.

Ukrayna güçleri ise Bahmut ve çevresinde Rus birliklerinin saldırılarını karşı hem yerleşim birimleri hem de yerleşim yeri dışındaki mevzilerde üstünlük sergiledi. Ukrayna sınır muhafızları, Bahmut yakınlarında bir Rus Orlan-10 İHA'sını imha etti. Rus insansız hava aracı, Ukrayna askerlerinin envanterinde bulunan taşınabilir hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirdi.

İŞGALCİ RUS ORDUSU, BAHMUT'U ELE GEÇİRMEK İÇİN SALDIRILARA DEVAM EDİYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, "Düşman, Donetsk ve Lugansk vilayetlerinin idari sınırlarına daha fazla ilerleyerek, Bahmut şehrini kuşatmaya çalışmaktan asla vazgeçmiyor. Kupyansk, Lıman, Bahmut, Avdiyivka ve Şahtarsk cephelerinde saldırı operasyonları yürütmeye odaklanıyorlar. Kupyansk ve Lıman cephelerinde Rus kuvvetleri, Ukrayna savunmasını yarıp geçme girişimlerini sürdürüyor." denildi.

HERSON'A SALDIRI: EN AZ 4 ÖLÜ

İşgalci Rusya, Herson kenti ve yakınındaki bölgeleri ateş altında tutmaya devam ediyor. İşgalcilerin bu sabah saatlerinde Herson’daki Korabelna Meydanı'na düzenlediği saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti ve bir kişi yaralandı.