Ukrayna Ombudsmanı, Rusya'nın işlediği savaş suçunu kınadı!

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, Rus işgalcilerin Ukraynalı askeri esir alıp kurşuna dizmesini kınayan bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 12:59
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, 6 Mart 2023 tarihinde "Yaşasın Ukrayna!" dediği için işgalci Rus ordusu tarafından infaz edilmesi ile ilgili değerlendirme yaptı.

Lubinets, söz konusu videonun yayılmasının ardından bu olayın, başka bir Rus savaş suçu olduğunu kaydetti.

Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, “Yakalanan bir Ukraynalı askerin vurulması Cenevre Sözleşmelerinin ihlalidir. Bu, anlamsızlığın bir tezahürüdür. 'Yaşasın Ukrayna!' sözleri tüm dünyada onur, saygı ve gurur uyandırdığında, Ruslar Ukrayna sloganına ateş ediyor... İşgalcilerin halkımıza yaptıklarını izlemek çok acı. Ukrayna'nın amacı, tüm demokratik dünya gibi, Rusya Federasyonu'nu adalete teslim etmektir” dedi.

Ukrayna Ombudsmanı, Rusya'nın işlenen her savaş suçunun hesabını vermek zorunda kalacağını vurguladı ve bu videoyu; Rusya'nın bir sonraki savaş suçunun teyidi olarak, dünyanın farklı ülkelerinden uluslararası ortaklarına ve Ombudsman arkadaşlarına gönderdiğini sözlerine ekledi.

RUS İŞGALCİLER, UKRAYNALI ASKERİ KURŞUNA DİZDİ! 

Rus askerleri Ukrayna’da savaş suçu işlemeye devam ediyor. İşgalcilerin esir aldıkları Ukrayna askerini kurşuna dizdiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Rus askerlerinin işlediği savaş suçunun görüntülerini değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, “Esirin infaz edilmesi, Rusların sıradaki savaş suçudur. Bu, Kremlin propagandası tarafından sözde ‘Naziler’ hakkında yarattığı mitlerle aklanan, hedefli bir terör politikasının bir parçasıdır. Bu tür her savaş suçu için hesap sorulacaktır. Kimse bundan saklanamaz. Herkesi bulacağız.” ifadelerini kullandı.