Ukrayna'nın yeni düşük maliyetli kamikaze SİHA'ları cepheye gönderildi

Ukrayna'nın yerli üretimi olan düşük maliyetli ve uzun menzilli kamikaze SİHA’ları Ukrayna ordusu tarafından kullanılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 15:25
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna merkezli Terminal Autonomy şirketi tarafından üretilen düşük maliyetli AQ 400 Scythe tipi kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA), Ukrayna ordu envanterine girdi ve savaş sahasında kullanılmaya başladı.

Terminal Autonomy yaptığı açıklamada, birinci parti AQ 400 Scythe tipi SİHA’ların cepheye gönderildiğini aktardı. Ayrıca şirket SİHA'ların seri üretimine yönelik tedariğin başarıyla tamamlandığını belirterek; ilk başta ayda 100 adet SİHA üretileceğini ancak zamanla bu kapasitenin ayda 500 adete çıkarılacağını açıkladı. 

#Ukrayna'nın yeni düşük maliyetli kamikaze SİHA'ları cepheye gönderildihttps://t.co/GJbuuJCTbO pic.twitter.com/7CIDBvvpRx

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) December 18, 2023

UKRAYNA’DAN YENİ DÜŞÜK MALİYETLİ SİHA

Kısa bir pistten veya mancınıkla fırlatılabilen AQ-400 Scythe kamikaze SİHA’nın menzili 750 kilometreye kadar ulaşabiliyor. 32 kg patlayıcı taşıma kapasitesine sahip AQ-400 Scythe SİHA’nın projesi ilk kez geçen ilkbaharda tanıtıldı. Ukrayna yapımı SİHA’nın hızlı montaj, seri üretim imkanı ve düşük maliyet özelliklerine sahip olması dikkat çekiyor.