Ukrayna'nın stratejik hamlesi Rusya'yı şaşırtıyor

ABD merkezli basın servisi CNN International, Ukrayna'nın Rus saldırılarına karşı cephede maket kullandığını ortaya çıkardı. Ukrayna'nın stratejik hamlesi ise Rusya'yı şaşkına çeviriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 15:17
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'daki Rus saldırıları 24 Şubat 2022'den bu yana hız kesmeden devam ediyor. Haziran 2023 itibarıyla karşı taarruza geçen Ukrayna birlikleri cephede stratejik hamleler yapıyor. ABD merkezli basın servisi CNN International, Ukrayna güçlerinin Rus savunmasına karşı geliştirdiği manevraları ortaya koydu. 

UKRAYNA'NIN STRATEJİK HAMLESİ RUSYA'YI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Cephedeki durumu izleyen CNN, Ukrayna'nın maket teçhizat kullandığını bununla Rus saldırılarını çok rahat püskürttüğünü belirtti. Rusya'nın top mermilerinin ve misket bombalarının ve füzelerinin boşa sarf edilmesini amaçlayan Ukrayna, kullandığı maket sistemlerle önemli bir manevraya imza atıyor. 

"BU MAKETLERİN VURULMASI RUSLARIN ENERJİSİNE VE PARASINA MÂL OLUYOR"

Ukrayna'da cephe hattını ziyaret eden CNN, haberinde aynı zamanda teçhizatın gideri düşürdüğünü 2 ile 4 milyon arasındaki bir obüsün maketle 1 dolara mal olduğunu belirtti. Haberde, "Bunlardan her biri vurulduğunda gerçek bir tanesi kurtuluyor. Bu maketleri vurmak da Rusların zamanına, enerjisine ve parasına mal oluyor" denildi.

Öte yandan durumla ilgili değerlendirme yapan Ukrayna Özel Kuvvetler Komutanı, "Sınırımızla korumak için  yaratıcılığımızı kullanmak zorundayız" dedi.