Ukrayna'nın Mıkolayiv kentinde Kazak çadırları kuruldu

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın Mıkolayiv kentinde elektrik ve ısıtıcı sorunu yaşayan vatandaşlar için Kazakistan'a özgü "yenilmezlik yurtları" adı verilen çadırlar kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 17:52
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'da işgalci Rusya'nın kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılar yüzünden vatandaşlar, elektriksiz, ısıtıcısız ve internetsiz kalarak yaşam mücadelesi veriyor. Can güvenliği tehlikesi yaşayan Ukraynalı siviller, Rus saldırılarından en çok etkilenen şehirlerden biri olan Mıkolayiv'de hayata tutunmaya çalışıyor. 

Rus saldırıları altındaki #Ukrayna'nın #Mıkolayiv kentinde elektrik ve ısıtıcı sorunu yaşayan vatandaşlar için #Kazakistan'a özgü "yenilmezlik yurtları" adı verilen çadırlar kurulduhttps://t.co/L7yomX1BC5 pic.twitter.com/U4SAytXd9m

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) March 16, 2023

UKRAYNA'DA YENİLMEZLİK YURTLARI KURULDU

Mıkolayiv Belediye Başkanı Oleksandr Senkeviç, Ukraynalı sivillerin ısıtma ihtiyacını karşılayacak "yenilmezlik yurtları" kurulduğunu duyurdu. Kazakistan'ın kültürel izlerini taşıyan otağlar aynı zamanda vatandaşların internet ve şarj sorununu ortadan kaldıracak.

Mıkolayiv Belediye Başkanı Senkeviç, "Mıkolayiv'de, 'Yenilmezlik Yurdu' Flotsky Bulvarı üzerinde çalışmaya başladı. Organizatörlerin planına göre yurt, sadece aletlerin şarj edilebileceği bir ısıtma noktası değil, aynı zamanda Kazak kültürünün merkezi olarak da hareket edecek" dedi.

UKRAYNALI VATANDAŞLARA TÜRKİSTAN PİLAVI DAĞITILDI

Ukraynalı vatandaşlara ikramlık yemek ve çay dağıtan gönüllüler, Kazakistan kültürünü de tanıtıyor. Kazakistan'ın yöresel kıyafetlerini giyen gönüllüler aynı zamanda Ukraynalı vatandaşlara Türkistan pilavı dağıtıyor. 

Söz konusu çadırların, Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada'nın Kazakistan Cumhuriyeti ile parlamentolararası ilişkilere binaen Parlamento Grubu Başkanı, Halk Yardımcısı Sergiy Nagornyak ve Kazak iş insanı ve hayırsever Daulet Nurzhanov ve iş insanı hayırsever Aydos Mukatayev'in girişimiyle kurulduğu belirtiliyor. 

"YENİLMEZLİK KELİMESİ UKRAYNA HALKININ CESARETİNİ GÖSTERİYOR"

İş insanı, hayırsever Mukatayev konuya ilişkin olarak, "Bir Kazak için yurt bir yuvadır ve "yenilmezlik" kelimesi Ukrayna halkının tüm zorlukların üstesinden ne kadar cesurca geldiğini ifade eder. Sizi içtenlikle destekliyoruz. Ülkenizin üzerindeki gökyüzü huzurlu olsun!" ifadelerini kullandı. 

Daha önce Ukrayna'nın Kıyiv, Buça, Odesa, Lviv, Harkiv ve Dnipro gibi kentlerinde kurulan Kazakistan otağları Ukraynalı vatandaşların sorunlarına yardımcı oluyor.