Ukrayna Kursk'ta ilk askerî komutanlığını kurdu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinde 82 yerleşim yerini kontrol altına aldığını ve bölgede Ukrayna'ya bağlı ilk askerî komutanlığın oluşturulduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:49
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinde ilk askerî komutanlığı oluşturduğunu açıkladı.

Ukrayna siyasi ve askerî yetkililerin katılımıyla bugün düzenlenen toplantıda cephedeki durumuna dair rapor sunan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, “Kursk bölgesinde Sudja kenti ve üç yerleşim yerinde daha düşman güçlerini arama ve etkisiz hale getirme çalışmaları tamamlandı. Kanun ve düzeni korumak ve kontrol altındaki bölgelerde nüfusun öncelikli ihtiyaçlarını sağlamak için Tümgeneral Moskalev başkanlığında bir askeri komutanlık ofisi oluşturuldu.” şeklinde bilgi verdi.

Ayrıca Sırskıy, Ukrayna ordusunun farklı yönlerde 500 ile 1500 metre kadar ilerlediğini kaydederek, “Operasyonun başından beri ordumuz Kursk bölgesinde 35 kilometre kadar ilerledi. Bin 150 kilometrekarelik alanda 82 yerleşim yeri kontrol altına alındı. Durum zor ama kontrollü.” ifadelerini kullandı.

???? Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesindeki sınır ötesi operasyonu devam ediyor. ???? Kursk bölgesinde yer alan 74 yerleşim yeri, Ukrayna'nın kontrolünde pic.twitter.com/3goGHDQBR1

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 14, 2024