Ukrayna kontrol altına aldığı mevzileri güçlendiriyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Kovalyov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin güneyde kontrol altına aldıkları mevzileri güçlendirdiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2023 13:59
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022'de başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırılarda zayıf stratejisini Ukrayna'nın doğu ve güney kanadına çevirdi. Aktarılan son bilgilere göre Zaporijjya, Donetsk, Lugansk'ta sıcak çatışmalar yaşanıyor. 

UKRAYNA BERDYANSK VE MELİTOPOL'DE TAARRUZA GEÇTİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Kovalyov, bu sabah Ukrayna Genelkurmay Başkanlığına ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin güneyinde bulunan Berdyansk ve Melitopol bölgelerinde taarruz gerçekleştirdiğini belirtti. Kovalyov, Novodanılivka-Robotıne, Mala Tokmaçka-Verbove, Vilne Pole-Makarivka yerleşim yerleri yönlerinde Ukraynalı askerlerin kısmi başarı elde ettiklerini, "Askerlerimiz, kontrol altına aldıkları mevzileri güçlendiriyor" ifadesiyle dile getirdi.

TAARRUZ KISMİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Kovalyov, Rusya'nın Ukrayna doğusunda ilerlemeyi durdurmasını engellemeyi sürdürdüğünü ayrıca Donetsk bölgesindeki Liman kenti yönündeki Yampolivka ve Serebryanske yerleşim yerleri yakınlarında sıcak çatışmanın devam ettiğini bildirdi. Sözcü, “Düşman, ana çabalarını Liman, Bahmut, Avdiyivka ve Marinka yönlerine odaklamayı sürdürüyor. Bu yönlerde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Gün boyunca 40 çatışma yaşandı.” dedi.

Öte yandan Kovalyov, Ukrayna birliklerinin Lugansk bölgesindeki Belogorivka-Şıpılıvka yönünde taarruzunu başarılı bir şekilde sürdüğünü ve mevzileri güçlendirdiğini belirtti.