Ukrayna, işgalci Rusya'nın gece düzenlendiği hava saldırılarını püskürttü

Ukrayna Hava Kuvvetleri, işgalci Rusya'nın dün gece düzenlendiği hava saldırılarının başarıyla püskürtüldüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2022 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2022 11:39
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya 30 Aralık gecesi Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine insansız hava araçlarıyla saldırdı. Kıyiv, Dnipropetrovsk, Zaporijjya, Kirovograd ve Çerkasi bölgelerinde hava alarmı verildi.

Kıyiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba, işgalci Rusya'nın insansız hava araçları ile Ukrayna'nın altyapı tesislerine yönelik gece düzenlediği saldırının başarılı bir şekilde püskürtüldüğünü açıkladı. 

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada gece boyunca Dnipropetrovsk ve Zaporijjya şehirlerinde 10 saldırı uçağının düşürüldüğünü belirtildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre 29 Aralık'ta işgalci Rusya, Ukrayna'ya 69 füze fırlattı. Fırlatılan füzelerden 54'ü hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. 

İŞGALCİ RUSYA'NIN FÜZE SALDIRILARI SONUCUNDA ENERJİ TESİSLERİ ZARAR GÖRDÜ

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, işgalci Rusya'nın füze saldırıları sonucunda bazı bölgelerde enerji üretim tesislerinin ve elektirik şebekelerinin zarar gördüğünü açıkladı. Odesa ve Kıyiv eyaletlerine enerji erişimi konusunda ciddi sorunlar yaşıyor.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, topyekun saldırılar sonucunda bazı bölgelerde üretim tesislerinin ve elektrik şebekelerinin zarar gördüğünü kaydetti. Galuşçenko,Odesa ve Kıyiv eyaletlerindeki durumu ciddi olarak nitelendirdi.