Ukrayna, Rusya'ya ait İHA'ların yaklaşık olarak yarısını düşürdü

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın farklı bölgelerini Şâhid tipi insansız hava araçları ile hedef almaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:40
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna’ya karşı hava saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna ordusu, 3 Ekim'i 4 Ekim'e bağlayan gece Rusya'ya ait 19 Şahid tipi insansız hava aracından (İHA) 9'unu düşürdü. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada; işgalci Rus ordusunun gece boyunca Primorsko-Akhtarsk, Kursk ve işgal altındaki Kırım'dan 19 Şahid İHA ile Ukrayna'yı hedef aldığı bildirildi. Düşmanın Kıyiv, Çerkası, Kirovograd ve Herson'a İHA'larla saldırdığı kaydedilen açıklamada gece boyunca Ukrayna hava savunma birliklerinin düşmana ait 9 İHA'yı düşürdüğü, 7 İHA'nın ise elektronik harp müdahalesi nedeniyle radardan kaybolduğu belirtildi.

UKRAYNA, RUSYA'NIN SALDIRILARINA DAYANMAYA DEVAM EDİYOR

Ukrayna Hava Kuvvetleri, 2 Ekim'i 3 Ekim'e bağlayan gece de işgalci Rusya'nın Ukrayna topraklarına toplam 105 Şahid İHA ile saldırdığını açıklamıştı. Gerçekleşen hava saldırısı, Hava Kuvvetleri ve Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin havacılık, uçaksavar füze birlikleri, elektronik savaş birimleri ve mobil ateş grupları tarafından püskürtülmüştü. Yaşanan hava muharebesi sonucunda Rusya'ya ait 105 Şahid İHA'dan 78'i düşürüldü. Bir İHA'nın Belarus yönüne uçtuğu, 23 İHA'nın da radardan kaybolduğu açıklandı.