Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret anlaşması parlamentodan geçiyor

Ukrayna ile Türkiye arasındaki 3 Şubat 2022'de imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması Ukrayna Parlamentosu Verkovna Rada İhtisas Komisyonu üzerinden geçti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 19:42
https://www.qha.com.tr/

Türkiye, Ukrayna ile arasındaki diplomatik ilişkisini, stratejik adımlarla bir üst seviyeye daha taşıyor. Bu bağlamda Türkiye ile ticaret anlaşmasına kapı aralayan Ukrayna yeni bir adım attı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar) Türkiye ile Ukrayna arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada (Verkhovna Rada) İhtisas Komisyonu üzerinden geçtiğini bildirdi. Bodnar yakın zamanda söz konusu anlaşmanın onaylanacağını ve böylelikle ikili ticarette önemli bir gelişme olacağını aktardı. 

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI YAKIN ZAMANDA ONAYLANACAK

Konuyla ilgil açıklama yapan Büyükelçi, "Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik ilişkilerde çok önemli bir dönüm noktası serbest ticaretin başlatılması olacaktır. İlgili anlaşma parlamentonun ihtisas komisyonu tarafından geçti ve yakında onaylanacak. İkili ticarette önemli bir artış bekliyoruz." bilgisini verdi.

Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik ilişkilerde çok önemli bir dönüm noktası serbest ticaretin başlatılması olacaktır. İlgili anlaşma parlamentonun ihtisas komisyonu tarafından geçti ve yakında onaylanacak. İkili ticarette önemli bir artış bekliyoruz.

— Vasyl Bodnar (@VasylBodnar) June 12, 2024

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI

Serbest Ticaret Anlaşması 3 Şubat 2022'de Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denis Shmihal) ve dönemin Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imzalanmıştı. Ukrayna Bakanlar Kurulu, 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği oylama ile Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'na ilişkin yasa tasarısını onayladı. Söz konusu anlaşma ile iki ülke arasındaki ticaret gelişmiş olacak.