Ukrayna, Herson'daki Rus karargâhını HIMARS ile vurdu

Ukrayna ordusu, Herson bölgesindeki Rus güçlerine ait karargâhı, işgalciler günlük toplantı yaptığı sırada HIMARS ile vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 16:37
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından sağlanan istihbarat sayesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Herson’daki Rus karargâhını füze ile vurdu. Saldırı, işgalcilerin günlük toplantısı sırasında gerçekleştirildi. Ukrayna basınına açıklama yapan SBU, Ukrayna ordusunun, Rus işgal güçlerinin Herson bölgesindeki bir karargâhı günlük toplantı yapıldığı sırada HIMARS füzesi ile vurduğunu aktardı. Rus karargâhının, vurulma anının görüntüleri paylaşıldı.

SBU’nun açıklamasına göre saldırıda, 70. Motorlu Tüfek Tümeni 24. Motorlu Tüfek Alayından en az 8 subay öldü ve 7 subay yaralandı. Ancak açıklamada, Rus karargâhının vurulma günü ve bulunduğu yer belirtilmedi.

SALDIRI YERİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Radio Svobodı haber ajansı gazetecileri, Herson bölgesinde HIMARS ile vurulan komuta merkezinin yerini tespit etmeyi başardı. Videoyu inceleyen gazeteciler, saldırının, işgalcilerin Herson bölgesindeki Radensk köyünde oluşturduğu karargâha gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Radensk köyü, 17 Ağustos 2023

Radio Svobodı haber ajansına konuşan SBU yetkilisi, saldırının 18 Eylül 2023 tarihinde düzenlendiğini bildirdi.

Radensk köyü, 17 Ağustos 2023