"Ukrayna halkı savaş gibi korkunç bir sınavda birliğini kanıtlayarak tüm dünyaya ilham olmaya devam ediyor"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar "Ukrayna halkı savaş gibi korkunç bir sınavda birliğini kanıtlayarak tüm dünyaya ilham olmaya devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 16:36
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar Ukrayna Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Büyükelçi Bodnar, mesajında  "Ukrayna halkı savaş gibi korkunç bir sınavda birliğini kanıtlayarak tüm dünyaya ilham olmaya devam ediyor" ifadelerine vurgu yaptı.

"GÜCÜMÜZ BİRLİK OLUŞUMUZDAN KAYNAKLANIYOR"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar'ın Ukrayna Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

105 yıl önce  bugün Ukrayna Halk Cumhuriyeti (UHC)  bağımsızlığını ilan etti. 22 Ocak 1919'da ise farklı imparatorluklar tarafından işgal edilen UHC ve Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti birleştiğini duyurdu. Ukrayna halkı her 22 Ocakta "canlı zincir" oluşturarak birliğini yineler. Bugün Ukrayna'da "Birlik Günü" kutlanıyor. Ukrayna halkı savaş gibi korkunç bir sınavda birliğini kanıtlayarak tüm dünyaya ilham olmaya devam ediyor.  Bizim gücümüz birlik oluşumuzdan kaynaklanıyor.