Ukrayna, güneyde 169 kilometrekarelik alanı Rus işgalinden kurtardı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Kovalyov, taarruzun başlamasıyla Ukraynalı askerlerin Melitopol ve Berdyansk'ta 169 kilometrekarelik alanı Rus işgalinden kurtardığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 15:31
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus ordusuna karşı savaşan Ukrayna, haziran ayında başlattığı karşı taarruzda başarı kaydediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ülkenin güneyinde Rus ordusuna karşı direniş sergilemeye devam ediyor. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Kovalyov, Ukrayna askerlerinin ülkenin güney kesiminde yer alan Melitopol ve Berdyansk bölgesindeki cephe hattında bir kilometreden fazla ilerleme kaydettiğini duyurdu. Kovalyov, taarruzun başlamasıyla çatışmaların sürdüğü sıcak bölgelerde toplamda 8.6 kilometrelik bir ilerleme gerçekleştiğini söyledi. 

"TAARRUZ BAŞLATILDIĞINDAN BU YANA GÜNEYDE 169 KİLOMETREKARE ALAN KURTARILDI"

Ayrıca son bir haftadır güneyde 10 kilometrekareden fazla toprağın Rus işgalinden kurtarıldığını ifade eden Kovalyov, "Melitopol ve Berdyansk yönlerinde taarruz başlatıldığından beri Ukrayna Savunma Kuvvetleri 169 kilometrekarelik bir alanı Rus işgalcilerden kurtardı" bilgisini verdi.

Ukrayna'nın Rus işgalinden kurtardığı bölgelerin büyüklüğü, kabaca Odesa şehrinin yüz ölçümü genişliğinde.

BAHMUT'TA 24 KİLOMETREKARELİK TOPRAK KURTARILDI

Kovalyov, saldırıların ve buna karşı savunmaların yoğunlaştığı bölge olan Bahmut'ta da son bir haftada 4 kilometrekarelik toprağın işgalcilerden kurtarıldığını belirterek, “Bahmut yönünde kurtarılan toplam alan 24 kilometrekare oldu" vurgusunu yaptı. Kovalyov açıklamasında, Ukraynalı askerlerin başarılı bir şekilde direndiğini ve taarruzun devam ettiğini bildirdi.