Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Düşman Vovçansk’ta taktiksel bir başarı elde etti

İşgalci Rus ordusu Harkiv bölgesindeki saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, işgalcilerin Vovçansk bölgesinde yapılan çatışmalarda taktiksel başarı elde ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 12:53
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Rusya sınırında yer alan Harkiv bölgesindeki Vıvçansk (Vovchansk) kenti, Rus ordusunun son askerî operasyonlarının odak noktası haline geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Harkiv bölgesindeki operasyonel durumunun zor ve değişken olduğunu belirterek işgalcilerin Vovçansk için yapılan çatışmalarda taktiksel başarı elde ettiğini duyurdu.

RUSYA 5 TABURLUK KUVVETLE SALDIRIYOR 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Rusya sınırında yer alan Vovçansk kenti için çatışmaların devam ettiğini kaydedilerek, “Düşman, kente saldırmak için 5 taburdan oluşan büyük kuvvet grubunu kullandı ve kendi can kayıplarını göz ardı ediyor. Sadece bu yönde bir günde 100'den fazla Rus işgalci hayatını kaybetti.” denildi.

Harkiv istikametindeki operasyonel durumunun karmaşık olduğunu ve sürekli değiştiğini belirtilen açıklamada, işgalcilerin Vovçansk için yapılan çatışmalarda taktiksel başarı elde ettiği aktarıldı. Gece boyunca Rus işgal güçlerinin Harkiv istikametinde 22 saldırı gerçekleştirdiğini kaydedildi.

RUSYA SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİNİ BOMBALAMAYI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi, son bir günde işgalci Rus ordusunun bölgedeki 30’dan fazla yerleşim yerini topçu ve havan sistemleriyle bombaladığını duyurdu. Bölgede Rus saldırılarında en az 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ayrıca işgalcilerin Harkiv bölgesindeki Lıptsi köyündeki bir eğitim kurumunu hava bombası ile vurduğu aktarıldı.

Bununla birlikte açıklamada, çatışma hattına yakın bulunan yerleşim yerlerinden toplamda 5 bin 762 kişinin tahliye edildiği ifade edildi.