Ukrayna Dışişleri Bakanı Sıbiga, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha), ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik saldırılarını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 10:39
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus güçleri, 24 Şubat 2022 tarihinde topyekûn işgal girişimi ve saldırılarını başlattığı günden itibaren Ukrayna'daki altyapı tesislerini hedef alarak, enerji santrallerine zarar veriyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile 15 Ekim 2024 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanların gündeminde Ukrayna'nın ihtiyaçları ve Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik saldırıları vardı.

Sıbiga görüşmenin amacını “Ukrayna-ABD stratejik ortaklığını yeniden teyit etmek ve büyük uluslararası olaylar öncesinde pozisyonları koordine etmek için görüştüm.” ifadeleriyle belirtti.

Sıbiga, Blinken'a Ukrayna'nın enerji şebekesine yönelik Rus saldırıları ve Ukrayna'nın temel askerî ve enerji ihtiyaçları hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

RUSYA, UKRAYNA'NIN NÜKLEER ENERJİ TESİSLERİNE SALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, 21 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya’nın kritik nükleer enerji tesislerine saldırı düzenlemeye hazırlandığını duyurmuştu.

Sıbiga, “Bu tesislere verilen hasar, küresel sonuçları olan bir nükleer kaza riskinin yüksek olmasına neden olur. Özel servislerimiz bu verileri ortaklarımıza iletti. Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) da bilgilendirildi.” demişti.