Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan AB ülkelerine çağrı: Patriot sistemlerini teslim edin

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısında Ukrayna'ya vaat edilen silahların teslimatındaki gecikmelere değindi. Kuleba, silahların zamanında teslim edilmesi gerektiğini vurgulayarak ortaklarına seslendi ve Patriot silahlarının acilen teslim edilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 11:46
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanlarının gayriresmî toplantısına davetli olarak katıldığı toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Kuleba, Ukrayna'ya vaat edilen silahların teslimatındaki gecikmelere her zaman bir açıklama yapıldığını belirtti. Kuleba, "Bu gecikmelere her zaman bir açıklama getiriliyor. Ancak sorun şu ki, bu gecikmeler yüzünden biz yıkımlar ve kayıplarla bedel ödüyoruz. Bu vesileyle, ortaklarımıza seslenmek istiyorum ve umarım meslektaşlarım beni anlar. Bir ay önce Ukrayna'ya Patriot sistemleri tedarik etme sözü veren ülkelere sesleniyorum. Artık bu sistemleri bize teslim edin; bu silahlar depoda ve kullanıma hazır. Bu süreçte eksik olan şey nihai hedeftir. Gecikmenin nedenleri ne olursa olsun, artık teslimat zamanı geldi. Sonbahar yaklaşıyor ve pazartesi günü Rusya'nın geniş çaplı hava saldırılarını gördük, Rusya'nın nasıl devam edeceğini biliyoruz. Bir kez daha bu ülkelere vaatlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyorum ve rica ediyorum." açıklamasını yaptı.