Ukrayna Dışişleri Bakanı, Kerç Köprüsü'ndeki patlamayı değerlendirdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kerç Köprüsü'nde meydana gelen patlama hakkında konuştu. Kuleba, "Rus köprüsünün zarar görmesi, Ukraynalıların daha az hayatını kaybetmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2023 18:41
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 17 Temmuz 2023 tarihinde Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı köprüde meydana gelen patlama hakkında CBS News kanalına açıklama yaptı.

Kerç Köprüsü'ndeki patlamayı haberlerden öğrendiğini belirten Kuleba, patlamaya ilişkin herhangi bir bilgisi olmadığını vurguladı. Dışişleri Bakanı Kuleba, "Gerçek şu ki, bir Rus köprüsünün zarar görmesi, Ukraynalıların daha az hayatını kaybetmesi anlamına geliyor" dedi.

KULEBA, RUSYA'NIN KÖPRÜYÜ İŞGALCİ EMELLERİ İÇİN KULLANDIĞINI SÖYLEDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rus ordusunun bu köprüyü, Kırım'a ve Ukrayna'nın güneyindeki işgal altındaki topraklara askeri teçhizat ve asker taşımak için kullandığını dile getirdi.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA: KÖPRÜNÜN BİR KISMI ÇÖKTÜ!

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç Köprüsü'nde 17 Temmuz 2023 tarihinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çöktü. Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov yaptığı açıklamada, köprüde “olağanüstü bir durumun” yaşandığını duyurdu ve bu nedenle köprünün trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Kerç sakinleri sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, saat 03.20 civarında iki ayrı patlama sesinin duyulduğunu belirtti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, köprünün bir kısmının çöktüğü görüldü. Rus haber ajanslarında, köprüde meydana gelen patlama sonucunda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

#Kırım Köprüsü'nde patlama!https://t.co/i8SzJiDV0s pic.twitter.com/vq0nGyqx3o

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 17, 2023