Ukrayna'dan büyük hamle: Rusya'daki mühimmat deposu vuruldu!

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı gerçekleştirdiği askerî operasyonda Tver bölgesinde bulunan mühimmat deposu imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 11:20
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, 18 Eylül 2024 tarihinde Rusya'ya karşı silahlı insansız hava araçları (İHA) ile yürüttüğü operasyonda Rusya'nın Tver bölgesinde bulunan mühimmat deposunu hedef aldı.

Tver Bölgesi Valisi Igor Rudenya, patlamanın ardından açıklama yaparak SİHA enkazının batıda yer alan Toropets kasabasında yangına sebep olduğunu öne sürdü. Bölgede yaşayanlar tahliye edilirken çıkan yangında neyin yandığı belirtilmedi. Bununla birlikte, Rusya'nın 2018 yılında Toropets kasabasında bir mühimmat deposu inşa etmeye başlandığı biliniyor.

???? Ukrayna Rusya'nın mühimmat deposunu vurdu! ???? Ukrayna ordusu, Rusya'ya karşı gerçekleştirdiği karşı saldırıda Tver bölgesindeki mühimmat deposunu imha etti pic.twitter.com/GChkSfTIXk

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 18, 2024

Ukrayna Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi Başkanı Andriy Kovalenko ise konuyla ilgili olarak, patlamanın gerçekleştiği yerin Rusya'nın inşa ettiği mühimmat deposu olduğunu bildirdi. Kovalenko ayrıca, patlayan depoda Rus yapımı Grad çok namlulu roketatar sistemi, S-300 ve S-400 füze sistemlerine ait mühimmarlar ile Kuzey Kore yapımı KN23 füzelerinin saklandığını açıkladı.

UKRAYNA, YERLİ İHA ÜRETİMİNİ ARTIRDI

Ukrayna, savaşın başladığından bu yana yerli S/İHA üretimini artırarak Rusya'nın saldırılarına karşılık vermeye başladı. Ukrayna, Rusya'nın askerî ve lojistik noktalarını hedef alarak topyekûn işgal girişimi ve saldırılar karşısında mücadelesine devam ediyor.