Ukrayna'dan Azerbaycan'a teşekkür

Azerbaycan, Ukrayna’ya enerji ekipmanları da dahil olmak üzere 25 kargo daha yardım sağladı. Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, desteklerinden dolayı Azerbaycan’a teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 14:41
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan, Ukrayna’ya  yeniden yapılanma çalışmaları için 25 kargo enerji ekipmanı da dahil olmak üzere bir dizi yardım daha sağladı. Ukrayna, Azerbaycan'dan Kasım 2023 ile Ocak 2024 arasında ulaşan ekipmanların; enerji sektöründeki elektrik dağıtım sistemleri, ısı temini, gaz, kömür ve nükleer işletme işletmecileri olmak üzere 24 işletmeye dağıtıldığını açıkladı.

"EKİPMANLAR TESİSLERİN ONARILMASINDA KULLANILIYOR"

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko (Galushchenko) bu yardımlara ilişkin "Ortaklarımıza bu destek için teşekkür ediyoruz. Sağlanan ekipmanlar, Ukraynalı enerji mühendisleri tarafından, özellikle ön cephe bölgelerinde düşman bombardımanına maruz kalmaya devam eden tesislerin onarılmasında kullanılıyor” dedi.  

Ayrıca savaş sırasında enerji ekipmanlarının hızlı ve yüksek kalitede yenilenmesi, enerji çalışanları için zorlu bir iş olduğuna dikkat çeken Galuşçenko, “Ancak ortaklar sayesinde Ukrayna, hasar gören tesisleri derhal onarabilir ve böylece enerji güvenliğini güçlendirebilir" ifadelerine yer verdi.

AZERBAYCAN’DAN UKRAYNA’YA ENERJİ EKİPMANI DESTEĞİ

Ukrayna, Azerbaycan'dan Mart 2022 tarihi itibarıyla 51'i güç transformatörü, 111'i trafo merkezi ve diğer ekipmanlar dahil olmak üzere toplamda bin 585 tonun üzerinde 92 kargo enerji ekipmanı teslim aldı. 

AZERBAYCAN MAYIN TEMİZLEME ARAÇLARI UKRAYNA’DA GÖREV YAPIYOR

Azerbaycan'ın Ukrayna'ya gönderdiği mayın temizleme aracı Revival-P mayın temizleme aracı bölgede askerlerin işini kolaylaştırıyor. Azerbaycan tarafından üretilen ve Ukrayna’ya hibe edilen Revival-P uzaktan kumandalı mekanik mayın temizleme araçları, Ukrayna Ordusu tarafından Poltova bölgesinde aktif olarak kullanılıyor.  Revival-P, bölgede ilk olarak mayınları tespit ediyor ardından temizlik işlemi gerçekleştiriyor.