Ukrayna'dan ABD'ye NATO çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden'a Ukrayna'yı NATO'ya davet etmesi için çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 15:16
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna'yı şimdiden NATO’ya katılmaya davet etmesi gerektiğini dile getirdi.

NATO'NUN UKRAYNA DAVETİ, ASKERİ BİR MOTİVASYON SAĞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün CNN'e verdiği röportajda, Ukrayna'nın NATO'da olup olmayacağı konusunda ABD Başkanı Biden'ın karar verici unsur olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD Başkanı Biden'ın, Ukrayna’nın NATO’daki geleceğini desteklediğini ancak şimdi yapılacak olan bir davetin Ukrayna askerleri için büyük motivasyon sağlayacağını söyledi.

ZELENSKIY: MÜTTEFİKLERİN DESTEĞİNİ HİSSETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın şimdi davet almasının önem arz ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Gelecekte gerçekten müttefiklerin yanınızda olduğunu hissetmek çok önemli" dedi. Zelenskıy, röportajda Ukrayna'nın savaş bitmeden NATO'ya katılamayacağını kabul ettiklerini dile getirdi. Zelenskıy, "Her şeyi anlıyoruz. Ancak bu sinyal gerçekten çok önemli. Ve Biden'ın kararına bağlı" ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA, VİLNİUS ZİRVESİ'NE İKİ BEKLENTİ İLE GİDECEK

Ukrayna, 11-12 Temmuz 2023 tarihinde Vilnius’ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne güvenlik ve üyelik garantileri için gidecek.

ZELENSKIY: KIRIM, RUS İŞGALİ ALTINDA KALDIĞI SÜRECE SAVAŞ SONA ERMEYECEK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, röportajda Ukrayna’nın ancak 1991’de kabul edilen sınırlar içinde devletin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasını, Rusya Federasyonu'na karşı yürütülen savaşta bir zafer olarak kabul edeceğini vurguladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün CNN haber ajansına verdiği röportajda, 2014 yılından bu yana Rus işgali altında bulunan Kırım kurtarılana kadan savaşın sona ermeyeceğini ifade etti.

ZELENSKIY: UKRAYNA’YI KIRIM’SIZ HAYAL EDEMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Ukrayna’yı Kırım’sız hayal edemiyoruz. Kırım Rus işgali altında kaldığı sürece savaşın sona erdiğini söyleyemeyiz” ifadelerini kullandı. Muhabirin, Kırım işgalden kurtarılmadan bir barış senaryosu ihtimalinin olup olmadığı sorusuna Zelenskıy, "O zaman bu bir zafer olmayacak" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, daha önce savaşın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü Kırım dahil olmak üzere yeniden sağlanana kadar devam edeceğini vurgulamıştı.