Ukrayna'daki işkence odalarının, önceden planlı ve doğrudan Rusya'nın finanse ettiği ortaya çıktı!

İngiliz savaş suçları müfettişleri, Herson'da Putin rejimi tarafından işkence tesisleri kurulduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 18:09
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna-Rusya savaşında önemli bir kısmı Rus ordusunun işgalinden kurtarılan Herson bölgesinde Rus rejiminin işlediği insanlık suçlarına dair deliller ortaya çıkmaya devam ediyor. Arama çalışmasında yer alan İngiliz savaş suçları müfettişleri, Herson'da Putin rejimi tarafından en az 20 işkence odasından oluşan bir ağın planlandığını ve doğrudan Moskova yönetimi tarafından finanse edildiğini idda etti.

RUS İŞKENCESİ: ELEKTRİK ŞOKU VE SU TAHTASI

İngiltere destekli Mobil Adalet Ekibinden müfettişler konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işkence odalarının, Rusya Federasyonunun Ukraynalı sivil liderleri ve sıradan muhaliflere boyun eğdirmek, yeniden eğitmek veya öldürmek için olduğunu bildirdi. Rus yönetimi tarafından Herson'da inşa edilen işkence odalarından sağ kurtulan en az bin kişinin savaş müfettişlerine kanıt sunduğu belirtilirken 400'den fazla kişinin ise kayıp olduğu vurgulandı. Ayrıca sağ kurtulabilen tanıklar, Rus işgal kuvvetleri tarafından elektrik şoku ve su tahtası gibi işkencelere maruz kaldığını kaydetti.

"RUSYA TARAFINDAN FİNANSE EDİLDİ"

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Savaş Suçları Müfettişleri, Rus işgalinden kurtarılan Herson'daki Ukraynalı savaş suçları savcılarıyla birlikte çalıştığını belirtti. İngiliz avukat Wayne Jordash tarafından kurulan ekibin yaptığı açıklamada, "Kısa süre önce kurtarılan Herson'dan toplanan yeni kanıtlar, işkence odalarının planlandığını ve doğrudan Rus Devleti tarafından finanse edildiğini ortaya koyuyor" ifadeleri kullanıldı.