Ukrayna'daki helikopter kazasında hayatını kaybedenler anılıyor

Ukrayna’nın Kıyiv bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenler anılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 23:19
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın Kıyiv bölgesindeki Brovarı kentinde, dün sabah bir helikopter düştü. Helikopterin bir anaokulu ile bir apartman yakınlarında düştüğü belirtildi.

Ukrayna Polis Teşkilatı Başkanı İgor Klimenko, helikopter kazasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denıs Monastırskıy, İçişleri Bakan Yardımcısı Yevgen Yenin ve İçişleri Bakanlığı Sekreteri Yuriy Lubkovıç’ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

EN AZ 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada en az 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 26 kişinin yaralandığı aktarıldı. Düşen helikopterin Ukrayna Acil Hizmetler Servisine ait olduğu belirtildi.

KURBANLAR ANILIYOR

Elim kazanın yaşandığı Brovari'deki anaokulunun önünde kazanın kurbanları anılıyor. Olay yerine gelenler, helikopterin düştüğü Brovari 10. Anaokulu'nun avlusuna karanfil, oyuncak ve mumlar bırakarak kazada hayatını kaybedenler için dua etti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, olay yerinde açıklamalarda bulunarak helikopter kazası nedeniyle derin bir şok yaşadığını ifade etti. Geraşçenko, kazayla ilgili soruşturmanın dün başlatıldığını, sürecin devam ettiğini ve soruşturmadan çıkacak sonuçları beklediklerini kaydetti.

Öte yandan yaralıların tedavisi sürerken kazada hayatını kaybedenlerin cenaze törenleri henüz düzenlenmedi.