Son bir günde Ukrayna ön cephelerinde 90 çatışma yaşandı

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Son bir gün içerisinde cephe hattında 90’a yakın çatışma meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 12:58
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2024’te Ukrayna topraklarının tamamına karşı başlattığı işgal girişimi ve topyekûn saldırılar devam ediyor. Son bir günde cephede, çoğu Donetsk bölgesindeki Pokrovsk istikametinde olmak üzere toplamda 90 çatışma yaşandığı bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Andriy Kovalyov, 7 Haziran sabah saatlerinde Ukrayna televizyonunda şu açıklamada bulundu:

“Son bir günde cephede 90 çatışma yaşandı. Düşman, son 24 saatte 2 füze ve 80 güdümlü hava bombası kullanarak, bir füze ve 75 hava saldırısı gerçekleştirirken, 93'ü çoklu roketatar sistemi saldırısı olmak üzere 2 bin 500'den fazla saldırı gerçekleştirdi.”

Rus işgal güçlerinin son bir günde Harkiv istikametinde saldırı gerçekleştirmediğini belirten Kovalyov, “Öte yandan düşman topçu ve havacılık kullanımıyla tüm cephe hattı boyunca bu istikamette saldırmaya devam etti.” dedi.

Sözcü; Lugansk, Donetsk ve Zaporijjya bölgelerinde toplamda 90 çatışmanın yaşandığını, en yoğun çatışmaların Donetsk bölgesindeki Pokrovsk istikametinde meydana geldiğini aktardı. Kovalyov, işgalcilerin son bir gün içinde Pokrovsk istikametinde 36 defa saldırıya geçtiği ve Ukrayna birliklerini mevzilerinden geri püskürtme girişiminde bulunduğunu belirtti.

Ayrıca sözcü, işgalci Rusya’nın 6 Haziran’ı 7 Haziran’a bağlayan gece Ukrayna’nın kritik altyapı tesislerini füze ve İran yapımı Şahid tipi kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef aldığını hatırlattı.

RUSYA’YA AİT 48 SİHA VE 5 FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ

Rusya bu gece düzenlediği hava saldırısında toplamda 5 adet Kh-101/Kh-555 seyir hava füzesi ve 53 adet Şahed tipi SİHA kullandı. Ukrayna hava savunma birlikleri; Dnipropetrovsk, Zaporijjya, Kirovograd, Mıkolayiv, Herson, Odesa, Harkiv, Kıyiv ve Hmelnıtskıy bölgelerinde 48 SİHA ve 5 Kh-101/Kh-555 seyir füzesi düşürdü.