Ukrayna'da sivil kayıplar artıyor

Birleşmiş Milletler (BM), işgalci Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'daki sivil kayıplara yönelik yeni verileri paylaştı. BM, kayıplara ilişkin gerçek rakamların daha yüksek olduğuna bir kez daha vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 17:45
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna topraklarının tamamına yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıların ardından bir buçuk yıldan fazla bir süre geride kaldı. İşgalci Rus güçleri, bu süreçte sivillere yönelik saldırı, savaş suçu ve katliamlara imza attı. Rusya'nın başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılar nedeniyle Ukrayna'da siviller can vermeye devam ediyor.

BM, UKRAYNA'DAKİ KAYIPLARA DAİR VERİLERİ PAYLAŞTI

BM Cenevre Ofisi, işgalci devlet Rusya'nın saldırıları nedeniyle Ukrayna'da hayatını kaybeden sivillerin sayısını paylaştı. BM Cenevre Ofisi'nin X sosyal medya platformundan bugün yapılan paylaşımda, 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'daki ölüm, yaralanma ve yerinden edilmelere ilişkin rakamlar açıklandı. Söz konusu paylaşımda, Ukrayna'daki saldırılar nedeniyle 9 bin 500 sivilin öldüğü, 17 binden fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

BM: GERÇEK RAKAMLAR DAHA FAZLA

BM'nin paylaşımında şu ifadelerin altı çizildi:

"Gerçek rakamlar kesinlikle daha fazla. 6 milyondan fazla Ukraynalı, komşu ülkelere kaçtı. Ülke içinde 5 milyondan fazla kişi yerinden edildi." 

BM ve Ukraynalı yetkililer, Ukrayna'nın Rus işgalcilerin kontrolündeki bölgelerindeki verilerin tespit edilemediğini ve bu nedenle söz konusu rakamların daha yüksek olduğunu yineliyor.