Ukrayna'da Rus saldırılarıyla Fransız gazeteci Arman Soldin hayatını kaybetti

Ukrayna doğusunda görev yapan Fransız gazeteci Arman Soldin, Bahmut yakınlarında bir füze saldırısında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 10:31
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna doğusunda en yoğun çatışmaların yaşandığı Bahmut yakınlarında AFP Fransız Haber Ajansının  gazetecisi Arman Soldin hayatını kaybetti.

AFP’den yapılan açıklamada, 32 yaşındaki Arman Soldin’in 9 Mayıs’ta Bahmut yakınlarında bulunan Çasiv Yar kenti civarında görev yaparken füze saldırısında yaşamını yitirdiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AFP Başkanı Fabrice Fries, “Arman Soldin’in ölümü, Ukrayna'daki çatışmayı takip eden gazetecilerin her gün karşılaştıkları risk ve tehlikelerin korkunç bir hatırlatıcısıdır." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’DAKİ ÇATIŞMALARDA 11 MEDYA ÇALIŞANI ÖLDÜ 

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan sayıma göre Soldin, 24 Şubat 2022'de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna'da en az 11 medya çalışanı öldü. 

GAZETECİ ARMAN SOLDİN

Saraybosna doğumlu Fransız vatandaşı Soldin, 2015 yılında Roma'da AFP'de stajyer olarak çalışmaya başlamıştı ve aynı yıl Londra bürosuna katılmıştı.

Soldin Rus işgalinin ilk günlerini takip eden AFP ekibinin bir parçasıydı. Eylül ayından beri Ukrayna'da bulunan Soldin ekibin video koordinatörlüğünü yaptı ve düzenli olarak ön cepheye gitti.