Ukrayna'da deneyimli yabancı askerlerden oluşan yeni tabur kuruldu

Ukrayna’da, Irak ve Afganistan'da savaş deneyimi olan NATO subayları ve yabancı askerlerden oluşan yeni bir tabur kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 12:07
https://www.qha.com.tr/

Belaruslu muhalif gönüllüler tarafından kurulan ve Ukrayna ordusuna bağlı olan Kastus Kalinouski Alayı, Batı (Western) isimli yeni bir taburun oluşturulduğunu duyurdu. Yeni kurulan taburun Irak ve Afganistan'da savaş deneyimi olan NATO subayları ve yabancı askerlerden oluşacağı belirtildi.

Kastus Kalinouski Alayı basın servisinden yapılan açıklamada, “Ukrayna'ya gelmeden önce hepsi NATO’ya üye olan farklı devletlerin profesyonel silahlı kuvvetlerinde görev yaptı. Yabancı kardeşlerimiz, Ukrayna ve Belarus halklarının özgürlük ve demokrasi hakkını tamamen destekliyorlar. Bize, birlikte zafere ulaşmaya yardım etmeye hazırlar!" denildi.

#Ukrayna'da deneyimli yabancı askerlerden oluşan yeni tabur kurulduhttps://t.co/rRb3JQoQuU pic.twitter.com/w1QVd2z8jF

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 26, 2023

Yeni kurulmuş tabura sadece askeri deneyime sahip gönüllülerin kabul edileceği belirtildi.

KASTUS KALİNOUSKİ ALAYI

Ukrayna ordusu saflarında işgalci Rusya’ya karşı savaşan Kastus Kalinouski Alayı, Mart 2022’de muhalif Belaruslular tarafından oluşturuldu. Alay birlikleri Kıyiv, Bahmut, Lısıçansk ve Severodonetsk çatışmalarında yer aldı. Ayrıca güney cephesinde de görev icra ettiler.