Ukrayna'da Bayraktar fabrikasının inşaatı başladı

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin, Ukrayna'da Baykar Teknoloji fabrikasının inşaatının başladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 13:32
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'da Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının üretimi için süreç başladı. Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin, 10 Temmuz 2023 tarihinde Ukrayna'nın önde gelen basın kuruluşu RBK Ukrayna'ya yaptığı açıklamada, fabrika inşaatının başladığını dile getirdi.

KAMIŞİN: FABRİKA İNŞAATI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bugün katıldığı bir televizyon kanalında açıklama yapan Ukraynalı Bakan Kamışin, “Ukrayna'da birkaç yıldır tartışılan Bayraktar fabrikasından bahsedecek olursak, bu fabrikanın inşaatı başladı. Tesis, sadece belgelere dayalı olarak değil pratik olarak inşa edilmeye başlandı” ifadeleri ile haberi duyurdu.

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin, fabrikanın inşası için ciddi adımlar attıklarını ifade ederek, Ukrayna topraklarında üretimin başlayacağını sözlerine ekledi.

TÜRKİYE VE UKRAYNA ARASINDA STRATEJİK ENDÜSTRİ ALANINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 7 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ziyaret kapsamında ortak basın toplantısı yaptı. Basın toplantısı öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna hükumeti arasında müzakere edilen anlaşmanın imza töreni yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı arasında Stratejik Endüstriler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti adına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ukrayna adına Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin imzaladı.

Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan mutabakat zaptı; karşılıklı işbirliğinin desteklenmesi, başta İnsansız Hava Araçları (İHA) olmak üzere otonom sistemler ile motor Ar-Ge, üretim ve bakım faaliyetleri alanında ortak projelerin desteklenmesini amaçlıyor.

???? Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında #Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğini desteklerken; Zelenskıy, Rus işgalindeki #Kırım'daki durumu görüştüklerini dile getirdi ???? https://t.co/XpiILASYOy pic.twitter.com/00mpIOuEbz

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 8, 2023

BAYKAR TEKNOLOJİ, UKRAYNA İÇİN HAZİRAN AYINDA LİSANS ALMIŞTI

Baykar Teknoloji, Ukrayna'da Bayraktar TB2 ve Akıncı silahlı insansız hava araçlarının üretimi için 23 Haziran 2023 tarihinde Türkiye'den lisans aldı. Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, planlanan yatırımların toplam hacminin 95.5 milyon dolar olduğunu ve üretime 2025 yılında başlanacağını duyurmuştu.