Ukrayna Cumhurbaşkanından Aliyev'e tebrik mesajı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Azerbaycan'daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde göreve yeniden seçilen mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 15:02
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan'da seçmenler, ülkeyi yönetecek 7 yıl devlet başkanını belirlemek için 7 Şubat 2024 tarihide sandık başına gitti. Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonunun açıkladığı sonuçlara göre, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, geçerli oyların %93'nü alarak beşinci kez Cumhurbaşkanı seçildi.

"İLHAM ALİYEV'İ YENİDEN SEÇİLMESİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Aliyev'i tebrik etti. Zelenskıy tebrik mesajına, "Tebrikler Cumhurbaşkanı İlham Aliyev. İlham Aliyev'i yeniden seçilmesinden dolayı kutluyorum. Başarılarının ve Azerbaycan halkının yararına verimli çalışmalarının devamını diliyorum. Devletlerimizin egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik karşılıklı desteğe değer veriyorum" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA VE AZERBAYCAN'IN STRATEJİK İLİŞKİLERİNİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEĞİNDEN EMİNİM"

Ayrıca, "Ülkemizin özgürlük mücadelesinin bu tarihi döneminde Azerbaycan'ın insani ve diğer yardımlarını takdirle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Aliyev ile yapıcı ve güvenilir ilişkimizin yanı sıra ekiplerimiz arasındaki pratik işbirliğine de değer veriyorum. Ukrayna ve Azerbaycan'ın stratejik ilişkilerinin güçlenmeye devam edeceğinden eminim" dedi.