Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile İtalya Başbakanı Meloni, Rus hava terörünü görüştü

NATO Zirvesi kapsamında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 16:41
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştüğünü 12 Temmuz 2024 tarihinde duyurdu. İkili, 9-11 Temmuz 2024 tarihinde ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleşen NATO Zirvesi’nde bir araya geldi.

Zelenskıy, Meloni’ye cephedeki durum ve Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik hava terörü hakkında bilgi verdiğini aktardı. Ayrıca görüşmede hava savunması da dahil olmak üzere Ukrayna'nın temel ihtiyaçları ele alındı.

In Washington, I met with Italy’s President of the Council of Ministers, @GiorgiaMeloni. I informed her about the situation on the frontline and the Russian air terror against Ukrainian cities. We discussed Ukraine's key needs, including air defense. I am grateful that… pic.twitter.com/0vnbvXbwGZ

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 12, 2024

ZİRVE'NİN ANA GÜNDEMİ RUSYA'NIN İŞGAL GİRİŞİMİ

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırılar ve işgal girişimi, NATO Zirvesi'nin birinci gündem maddesi olurken, tüm üye ülkelerin kabul ettiği zirve sonuç bildirgesinde, Rusya'nın birliğin güvenliğine "en büyük ve doğrudan tehdit" olduğu vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerikan yapımı F-16 savaş uçaklarının Danimarka ve Hollanda'dan Ukrayna'ya sevkiyat sürecinin başladığını ve uçakların "bu yaz kullanımda olacağı" bilgisini paylaştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski) da davetliler arasında bulunduğu zirvede ayrıca, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri gönderilmesi, Ukrayna ordusunun eğitimi ve askerî yardımların koordinasyonu için özel bir birlik kurulmasında da uzlaşı sağlandı.