Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'dan sürpriz Almanya ziyareti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 14 Aralık 2023 tarihinde Almanya'ya ulaştı. Zelenskıy'ın burada resmi görüşmeler yapacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 21:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, programında açıklanmayan bir ziyaretle 14 Aralık 2023'te Almanya'ya geldi. Frankfurt Polis Sözcüsü, Zelenskıy'ın Frankfurt havaalanına indiğini ve emniyet mensuplarının Rhein-Main bölgesindeki bir toplantıya katılacak Cumhurbaşkanı Zelenskıy'a eşlik ettiğini bildirdi.

ZELENSKIY'IN ZİYARETİNİN SEBEBİ AÇIKLANMADI

Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın Almanya'ya gelişinin kesin nedeni henüz açıklanmadı. Zelenskıy, geçen haftadan bu yana Arjantin, ABD ve Norveç'e çalışma ziyaretlerinde bulunmuştu.

Daha önce Zelenskıy'ın Ukrayna'nın AB üyeliği ve uzun vadeli mali yardımın görüşüldüğü Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) zirvesinde bizzat bulunmak istediği belirtilmişti. AB liderlerinin kendisini davet etmeye hazır oldukları ancak Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın tepkisinin merak edildiği belirtilmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Avrupa Konseyinde yaptığı konuşmada, AB liderlerinin zirvede kararsız kalmasının Rus lider Vladimir Putin için bir zafer olacağının altını çizmişti.