Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Bu savaşı mutlaka kazanacağız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın 500. gününde, Rus işgalinden kurtarılan Yılan Adası'na gitti. Zelenskıy, burada yaptığı açıklamada Ukrayna için savaşan herkese teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 22:38
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıların 500. günü geride kaldı. Ukrayna ordusu, topraklarını Rus işgalinden kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyor. 

Savaşın 500. gününde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Yılan Adası’na düzenlediği ziyaretten görüntüler paylaşarak, Ukrayna için savaşan herkese teşekkür etti.

"BU ADA, TÜM UKRAYNA TOPRAKLARINI İŞGALDEN KURTARACAĞIMIZIN KANITIDIR"

Yılan Adası’nı ziyaretinde ada için savaşırken hayatını kaybeden tüm Ukrayna askerlerini andığını belirten Zelenskıy, "Karadeniz’de işgalden kurtarılan bu küçük kara parçası tüm Ukrayna topraklarını işgalden kurtaracağımızın bir kanıtıdır. Bu zafer yerinden her bir askerimize bu 500 gün için teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Muhafızları, Sınır Muhafızları, istihbaratı, polisi ve tüm Ukrayna halkına teşekkür eden Cumhurbaşkanı, "Bu savaşı mutlaka kazanacağız ve yüzyıllar boyunca Ukrayna özgürlüğü için savaşan tüm mücadelecileri onurlandıracağız. Mutlaka! Yaşasın Ukrayna!" ifadelerini kullandı.

???? #Ukrayna Cumhurbaşkanı #Zelenskıy: Bu savaşı mutlaka kazanacağız ???? https://t.co/kfBcJHNSJy pic.twitter.com/u6cGaZ0QFH

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 8, 2023

Ukrayna ordusu, Yılan Adası'nı 30 Haziran 2022'de Rus işgalinden kurtarmıştı.