Ukrayna Cumhurbaşkanı: Yeni bir güvenlik anlaşması hazırlandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 9-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında Washington'da gerçekleşecek NATO zirvesi öncesi hazırlıkları değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 09:52
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 4 Temmuz 2024 tarihinde gelecek hafta düzenlenecek NATO zirvesi öncesi bir toplantı yaptı.

Zelenskıy, toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Zirve güçlü olmalı. Ukrayna ve tüm ortaklarımız için güçlü. NATO-Ukrayna Konseyi toplantısı da yapılacak. Ortaklarımızla imzalanacak yeni kararlar, yeni belgelerle ilgili ayrıntılar üzerinde çalışıyoruz. Hava savunması da dahil olmak üzere olumlu sonuçlar olmalı." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA NATO'YA KATILANA KADAR GÜVENLİĞİMİZİ GARANTİ ALTINA ALACAK

Ukrayna için yeni bir güvenlik anlaşmasının hazırlandığını duyuran Zelenskıy, "Gerçekten destek sağlayacak güçlü bir anlaşma. Güvenlik anlaşmalarımızı sürekli olarak güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu, Ukrayna NATO'ya katılana kadar güvenliğimizi garanti altına alacak olan şeydir. Geri dönüşü olmayan bir karar."  dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: UKRAYNA'YA NATO ÜYELİĞİNE YÖNELİK SOMUT ADIMLAR ÖNERİLECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Douglas Jones'un 3 Temmuz'da Voice of America'ya verdiği röportajda, önümüzdeki hafta Washington'da düzenlenecek NATO zirvesinde, Ukrayna'ya Kuzey Atlantik İttifakı'ndaki gelecekteki üyeliğini hızlandıracak somut adımlar önerileceğini açıklamıştı.

Zirve ayrıntılarına göre, nihai bildirgenin Ukrayna'nın NATO üyesi olacağını teyit etmesi bekleniyor, ancak bu konudaki kesin ifadeler henüz müzakere ediliyor. Jones, ittifakın Ukrayna'nın şu anda Rus saldırganlığına karşı nasıl savunulacağı, gelecekte Rusya'yı nasıl caydıracağı ve NATO üyeliğine nasıl hazırlanacağı konularını ele alacağını belirtmişti.