Ukrayna Cumhurbaşkanı: Trump ile çalışmak zor bir iş olabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ABD başkan adayı Donald Trump ve 18 aydır beklenen F-16’lara ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 16:57
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 18 Temmuz 2024 tarihinde Birleşik Krallık merkezli BBC’ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkan adayı Donald Trump’ın kazanması durumunu değerlendirdi. ABD'de iktidara kim gelirse gelsin iş birliğine hazır olduğunu ancak Trump ile çalışmanın zor bir iş olacağını ifade eden Zelenskıy, “Ancak biz de çok çalışkan insanlarız." dedi.

Zelenskıy, “Belki de Trump Ukrayna'da neler olup bittiğini gerçekten anlamıyordur, bu yüzden ABD ile çalışmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"18 AY GEÇTİ, UÇAKLAR BİZE ULAŞMADI"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın hava saldırılarına karşı koymaları için yeni savaş uçaklarının şart olduğunu vurguladı. Zelenskıy, 18 ay geçmesine rağmen F-16’ların teslim edilmediğini belirtti.

Hollanda, Danimarka, Norveç ve Belçika; Ukrayna’ya 80'e yakın F-16 sözü vermişti.

ZELENSKIY’DAN DİPLOMASİ VURGUSU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, röportajında Rusya'nın, masaya oturması ve müzakerelere başlaması için tüm dünyanın baskı yapması gerektiğini söylemişti. Ayrıca Zelenskıy, savaş alanında daha zayıf bir Rusya'nın, Ukrayna'yı müzakere masasında daha güçlü bir konuma getireceğine işaret ederek  "Rusya'ya baskı yaparak diplomatik bir çözüme varılmasının mümkün olduğunu düşünüyorum." demişti.