Ukrayna Cumhurbaşkanı silah tedarikinin hızlandırılması çağrısında bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), askeri yardım paketlerinin zamanında lojistiğinin sağlanması için silah ve mühimmat tedarikinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 11:54
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 18 Ağutos 2024 tarihinde yaptığı video konuşmasında silah tedarikinin hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

"ORTAKLARIMIZDAN TEDARİKLERİN DAHA HIZLI TESLİM EDİLMESİNE İHTİYAÇ VAR"

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy’den (Oleksandr Syrskyi) mühimmat ve silah sağlanmasıyla ilgili bir rapor aldığını belirten Zelenskıy “Adamlarımız her cephede harika iş çıkarıyor. Ancak, ortaklarımızdan tedariklerin daha hızlı teslim edilmesine ihtiyaç var. Bunu şiddetle istiyoruz. Savaşta tatil yoktur. Kararlara ihtiyaç var, duyurulan yardım paketleri için zamanında lojistik de öyle. Bunu özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa'ya iletiyorum." dedi.

Zelenskıy, Kursk bölgesindeki operasyona ilişkin ise iyi sonuçlar elde ettiklerini ancak bir günde onlarca saldırı olduğunu kaydederek “Birliklerimiz, tugaylarımız mevzileri tutmak için her şeyi yapıyor. Bunu mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KURSK’TAKİ OPERASYON DEVAM EDİYOR

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine 6 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Oleksandr Sırskıy,  Rusya’nın Kursk bölgesindeki 82 yerleşim yerinin Ukrayna ordusu kontrolü altında bulunduğunu duyurmuştu. Uzmanlar, Ukrayna birliklerinin Kursk bölgesinden çıkarılması çabalarının, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ilerlemesini nihayetinde etkileyebileceğini tahmin ediyorlar.