Ukrayna, Birleşik Krallık ve Hollanda ile filosunu güçlendirecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Hollanda ve Birleşik Krallık ile Ukrayna filosunu güçlendireceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 10:48
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Günü için Odesa’da bulunan  Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp, Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans ve Birleşik Krallık Savunma Bakanı John Healey ile bir araya geldi.

"UKRAYNA FİLOSUNU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Zelenskıy, 7 Temmuz 2024 tarihinde yaptıkları görüşmede cephedeki son durumu aktarırken, toplantıda Ukrayna filosunun ve hava savunmasının güçlendirilmesini ele alındı.

Açıklamasında Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa'dan bir rapor geldiğini belirten Zelenskıy, Birleşik Krallık ve Hollanda ile birlikte Ukrayna filosunu güçlendirmeye devam edeceğiz; ek iş birliği anlaşmalarımız var. Ayrıca Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmeyi de görüştük; bu bizim mutlak önceliğimiz ve ortaklarımızın F-16 savaş uçakları da dahil olmak üzere daha fazla adım atmaya hazır olmalarından dolayı minnettarım." dedi.

Ayrıca Zelenskıy, Odesa ve bölgedeki durumla ilgili yaptığı toplantıda güvenlik, ulaşım, enerji ve sosyal konularının görüşüldüğünü kaydetti.

HOLLANDA'DAN UKRAYNA'YA RADAR VE PATRİOT DESTEĞİ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 11 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, ülkesinin Ukrayna ordusu için Patriot füze sistemi toplama projesi başta olmak üzere verilen askerî destek kapsamında, Ukrayna’ya AN/MPQ-53/65 radar sistemini ve 3 Patriot fırlatma rampası sağlayacağını duyurmuştu. Ayrıca Rutte, Hollanda’nın Patriot füze sisteminin ek parçalarının da sağlanması konusunda ortaklarla müzakere yaptığını belirterek, “Uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışarak Ukrayna'yı hem ekonomik hem de askerî açıdan desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

BİRLEŞİK KRALLIK'IN YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI LAMMY, UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

Birleşik Krallık'ın yeni Dışişleri Bakanı David Lammy, Ukrayna'yı desteklemeye devam etme niyetinde olduğunu açıklamıştı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hükûmetimiz, Birleşik Krallık'ın Ukrayna konusundaki liderliğine ve Ukrayna'ya güvenlik alanındaki sarsılmaz desteğimize sadık kalacak." demişti.