Ukrayna Cumhurbaşkanı: Barışa giden yol uzun çünkü teröristlerle uğraşıyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 15-16 Haziran tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek olan Ukrayna Barış Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 12:34
https://www.qha.com.tr/

İsviçre'nin Bürgenstock kentinde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Ukrayna Barış Zirvesi, Rusya'nın Ukrayna anakarasına yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırılar ve işgal girişimi karşısında bir barış süreci başlatma, bir güven ortamı tesis etme ve sürece yönelik olarak ileride atılabilecek adımlar için fikirlerin ana hatlarını belirleme hedefiyle toplanıyor.

"TERÖRİSTLERLE UĞRAŞIYORUZ"

Zirveye katılmak üzere 14 Haziran 2024 tarihinde İsviçre'ye giden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), zirve öncesinde İtalyan Sky TG24 kanalında gazeteci Giuseppe De Bellis'e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Zelenskıy, "Barışa giden yol uzun bir yol çünkü teröristlerle uğraşıyoruz. Birleşmiş Milletler Şartı ve uluslararası hukuk temelinde doğru yolu izlemeliyiz. Aynı temele sahip olmalıyız. Bunu da yasaları çiğnemeden, insanların haklarını ihlal etmeden yapıyoruz." şeklinde konuştu.

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Barış Zirvesi, 15 Haziran 2024 tarihinde İsviçre'nin Bürgenstock kentinde 92 ülke ve 8 uluslararası örgütten oluşan 100 delegasyonun katılımıyla başlıyor. 2 gün sürecek olan zirvede "barış formülü"nün üç noktası olan; nükleer güvenlik, gıda güvenliği ve insani boyut ele alınacak.