Ukrayna Büyükelçisi: Barış Zirvesi 24 Şubat'ta yapılacak

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, BM arabuluculuğuyla 24 Şubat'ta ABD'de Barış Zirvesi yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 16:42
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Mustafa Deveci'ye verdiği demeçte Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in arabuluculuğyla yapılması planan barış görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

BARIŞ ZİRVESİ 24 ŞUBAT'TA YAPILACAK

Bodnar, hedeflenen Barış Zirvesininin 24 Şubat'ta Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) New York kentinde BM Genel Merkezinde yapılacağını duyurdu. Bodnar basında, Rusya'nın barış zirvesine katılmayacağı yönünde çıkan haberlere ilişkin olarak, "Barıştan hoşlanmayan bir ülkeyi barış konferansına nasıl davet edersiniz? İlk olarak; bu doğal değil. İkincisi; tüm fikir için acımasız bir hararet olacaktır çünkü Rusya, barışı bozan ülke ve Ukrayna topraklarının işgaliyle savaşa devam etmek istiyor" dedi.

Bodnar, barışın ancak Rus işgal güçlerinin Ukrayna topraklarından tamamen çıkarılmasıyla mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca Bodnar, barışın dünyanın Moskova'ya askeri aktivitelerinden vazgeçmesi için baskı yapmasıyla gerçekleşeceğinden söz etti.

"RUS SALDIRILARI ŞUBAT AYINDA ARTACAK"

Ukrayna'daki gelişmeleri aktaran Bodnar, Rus saldırılarının Bahmut ve Soledar kentinde yoğunlaştığını belirtti. Ayrıca işgalci Rus saldırılarının şubat ayında artacağını vurgulayan Bodnar şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna istihbaratında olan bilgilere göre Rusya'nın kuzeyden Belarus veya Rusya topraklarından yeni bir saldırı başlatmak için güçlerini yoğunlaştırdığına, Kıyiv'i ve Ukrayna'nın kuzey bölgelerini ele geçirmek için ikinci bir girişimde bulunabileceğine dair bilgiler var. Bu nedenle uzun süredir bunun için hazırlanıyoruz ve inanıyorum ki bu saldırıya başlamaları bile onlar için kolay bir iş olmayacak. Ancak yine de Rusların Ukrayna topraklarını ele geçirmek amacıyla güçlerini ve teçhizatını yerleştirip yeni büyük bir saldırı başlatabileceği göz ardı edilemezdi."