Ukrayna, boks şampiyonu Usık'ın gözaltına alınması nedeniyle Polonya'ya nota gönderecek

Ukrayna, ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usık'ın dün Krakow Havaalanı'nda nedeni belirtilmeksizin gözaltına alınması nedeniyle Polonya'ya nota gönderecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 11:07
https://www.qha.com.tr/

Ukraynalı boksör Oleksandr Usık (Usyk), 17 Eylül Salı günü akşam saatlerinde Polonya'nın Krakow Havalimanı'nda gözaltına alındı. 

Ağır sıklet boks şampiyonu Usık'ın, nedeni belirtilmeden gözaltına alınmasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) sert bir tepki gösterdi. "Vatandaşımıza ve şampiyonumuza karşı bu tutumdan dolayı hayal kırıklığına uğradım" diyen Cumhurbaşkanı Zelenskıy, olayın takipçisi olmaları için Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga (Andrii Sybiha) ve Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klımenko'ya (Ihor Klymenko) talimat verdi.

Bir saat sonra serbest bırakılmasının ardından boksör Usık, havalimanında bir yanlış anlaşılma olduğunu, kendisinin ise iyi olduğunu belirtti. Boksör, "Arkadaşlar, özgürüm. Ukrayna heyetine, Ukrayna'nın Polonya'daki Büyükelçisine ve özellikle çok endişelenen ve sorunumu çözen Volodımır Zelenskıy'a teşekkür etmek istiyorum." diyerek serbest bırakıldığını açıkladı.

UKRAYNA, POLONYA'YA NOTA GÖNDERECEK

Boksörün 1 saat sonra serbest bırakılmasıyla birlikte Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Sibiga, "Bu tür eylemlerin şampiyonumuza karşı orantısız ve kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz ve Polonya tarafına buna ilişkin bir nota göndereceğiz." ifadelerini kullandı.