Ukrayna Bahmut, işgalci Rusya'nın kontrolüne geçti mi?

Rus propaganda basını, Ukrayna ordusunun Bahmut'tan çekildiğine dair dezenformasyon haber üretti. Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy ise Ukrayna ordusunun hala Bahmut'ta olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 10:43
https://www.qha.com.tr/

İşgalci RusyaUkrayna'nın ana karasına yönelik işgal girişimi ve topyekun saldırılarını bir yılı aşkın süredir sürdürüyor. Rus propganda basını, sosyal medyada Bahmut'un düştüğüne dair dezenformasyon bilgi paylaşmaya başladı. Ukraynalı yetkililer ise Bahmut'un düşmediğini, kontrol altında tutulduğunu açıkladı.

UKRAYNA ORDUSU, BAHMUT'U TAKTİK KUŞATMA ALTINA ALMAYA YAKIN

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, 21 Mayıs 2023 tarihinde verdiği demeçte, Ukrayna ordusunun Bahmut kenti yönünde ilerlediğini ve şehri taktik kuşatmaya almaya yakın olduklarını ifade etti.

UKRAYNA ORDUSU BAHMUT’TA TAKTİKSEL AVANTAJLARA SAHİP

Oleksandr Sırskıy, Ukrayna ordusunun Bahmut’un küçük bir bölümünü kontrol ettiğini, ancak bu pozisyonun şehre hemen girmeye müsait olduğunu söyledi. Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, “Bahmut çevresindeki kanatlarda ilerlemeye devam ediyoruz ve aslında şehri taktiksel olarak kuşatmaya çok yakınız. Bu sayede düşmanın işgal ettiği tüm yüksek binaları kontrol edebileceğiz ve yavaş yavaş yok edebileceğiz. Bu, düşmanı şehre yaklaşma kontrolünden mahrum bırakıyor ve bize belirli taktiksel avantajlar sağlıyor" dedi.

UKRAYNA KARA KUVVETLERİ KOMUTANI: DURUM ZOR AMA KONTROL ALTINDA

Oleksandr Sırskıy, Ukrayna ordusunun taktiklerini ve ilerlemesini komutanlarla ayrıntılı olarak istişare etti. Sırskıy, "Durum zor ama kontrol altında" dedi.