Ukrayna, ATACMS uzun menzilli füzelerini kullanmaya başladı

Ukrayna, işgalci Ruslara karşı ilk kez ATACMS uzun menzilli füzelerini kullandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, füzelerin ateşlenme görüntülerini sosyal medyada yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 16:14
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, ilk kez Rus işgalcilere karşı ABD’nin sağladığı ATACMS uzun menzilli füzesini kullandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, ATACMS füzelerinin fırlatma anının görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Ukrayna ordusu, ABD’nin sağladığı ordu taktik füze sistemi olan (ATACMS) uzun menzilli füzelerini, Ukrayna'nın işgal altındaki Berdyansk ve Lugansk bölgelerindeki Rus hava üslerini vurmak için kullandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, dün akşam sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; ATACMS füzelerinin fırlatma anını paylaşarak, “ATACMS. Askerlerimizin çalışması. Hizmetiniz için minnettarım! Ortaklara destek için teşekkür ediyorum. Birlikte zafere doğru” ifadelerini kullandı.

#Ukrayna, ATACMS uzun menzilli füzelerini kullanmaya başladıhttps://t.co/y2IBOnbSoT pic.twitter.com/9DvpWQ8rul

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 18, 2023

ABD FÜZELERİN SAĞLANDIĞINI TEYİT ETTİ

ABD, Ukrayna'ya ATACMS balistik füzelerinin tedarik edildiğini resmen doğruladı. Beyaz Saray Sözcüsü Adrienne Watson'un gazetecilere yaptığı açıklamada, menzili 165 km olan füzelerin "Ukrayna halkına devam eden desteğin bir parçası"  olarak sağlandığını aktardı. Sözcü, "Bu ATACMS füzelerinin, askeri hazırlığımızdan ödün vermeden Ukrayna ordusunun savaş yeteneğini önemli ölçüde artıracağına inanıyoruz. Bu yeni yetenek, Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen topraklarında cepheden uzak konuşlandırılan Rus askeri üslerine saldırı gerçekleştirme olanağını sağlıyor" dedi.

UKRAYNA, 2 RUS HAVA ÜSSÜNE SALDIRDI

Ukrayna Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri, Rus ordusunun işgal altındaki Berdyansk ve Lugansk’taki hava üslerine saldırı gerçekleştirdiğini doğruladı. 

Açıklamada, "16 Ekim’i 17 Ekim’e bağlayan gece düzenlenen saldırı sonucunda işgalciler büyük kayıplar verdi" denildi. Açıklamaya göre; Berdyansk ve Lugansk’ta Rusya’ya ait; 9 helikopter, hava üslerinde bulunan özel teçhizat, hava savunma sistemi ve mühimmat deposu imha edildi. Ayrıca havalimanlarındaki pistlerin zarar gördüğü belirtildi. Bunun dışında saldırıda çok sayıda işgalcinin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

WSJ: Ukrayna, Rus güçlerine uzun menzilli #ATACMS füzelerini ateşledi ???? https://t.co/5JFmWpMBja pic.twitter.com/xJ3LmjtNLw

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 17, 2023