Ukrayna askerleri, Donetsk'te bir Rus Terminatör'ü imha etti!

Ukrayna ordusu, cephede işgalci Rus ordusunun nadir ve pahalı askeri teçhizatını yok etmeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 18:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusu, Donetsk bölgesinde kamikaze İHA'lar yardımıyla Rusya'ya ait nadir Terminatör tank muharebe destek aracını imha etti.

Ukraynalı savaş muhabiri Yuriy Butusov, Ukrayna askerlerinin, Rus işgali altındaki Donetsk yakınlarında Terminatör tank muharebe destek aracını imha ettiğini bildirdi. Nadir askeri teçhizatın kamikaze İHA ile vurulma görüntüsünü paylaşan gazeteci, “Ukraynalı bir İHA operatörü, nadir bulunan bir Rus tank destek aracı ‘Terminatör’ü yok ediyor, bir zırhlı onarım ve tahliye aracını yakıyor ayrıca birkaç Rus askerini etkisiz hale getiriyor.” açıklamasını yaptı.

#Ukrayna askerleri, Donetsk'te bir Rus Terminatör'ü imha etti!https://t.co/4JrTw9tNTe pic.twitter.com/8rMwXSZXC7

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 28, 2023

TERMİNATÖR MUHAREBE ARACI

Tank destek muharebe aracı Terminator, saldırı sırasında ağır zırhlılara ateş desteği sağlamak ve özellikle seyyar tanksavar sistemleri ile düşmanın insan gücünü etkisiz hale getirmek için tasarlanmış yeni bir Rus muharebe zırhlısıdır. Araç, 900 adet mermi depolayabilen ve piyade kuvvetleri ile helikopterlere karşı kullanılabilen iki adet  30mm 2A42 top, 6 kilometreye kadar hedeflere ulaşabilen tanksavar füze sistemi Ataka, iki adet bombaatar ve bir kalaşnikof hafif makinalı tüfek ile donatılmıştır.