Ukrayna, 2 yılda Rus Karadeniz Filosunun üçte birini yok etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Dairesi (StratCom), Ukrayna ordusunun 24 Şubat 2022’ten bu yana Rusya Karadeniz Filosuna ait gemilerinin yüzde 30’dan fazlasını devre dışı bıraktığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 19:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre Ukrayna ordusu, 24 Şubat 2022’ten bu yana Rusya Karadeniz Filosuna ait gemilerinin yüzde 30’dan fazlasını devre dışı bıraktı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Dairesi (StratCom) tarafından bugün yapılan açıklamada, işgalci Rusya Ukrayna’ya karşı geniş çaplı saldırısı ve işgal girişimi başlattığından bu yana Ukrayna ordusu Rus Karadeniz Filosuna ait gemilerinin yüzde 33’nü yok ettiğini aktarıldı.

Açıklamada, “Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre askerlerimiz 24 Rus gemisini ve bir denizaltısını devre dışı bıraktı.” denildi.

Açık kaynaklardan alınan verilere göre, geniş çaplı işgal girişiminin başında Rusya’nın Karadeniz Filosu 74 savaş gemisinden oluşuyordu.

UKRAYNA, RUSYA’YA AİT BİR FÜZE GEMİSİNİ BATIRDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne (GUR) bağlı özel birlik,  31 Ocak’ı 1 Şubat’a bağlayan gece başarılı bir operasyon gerçekleştirerek; işgalci Rusya’ya ait İvanovets isimli füze gemisini imha etti.

Karadeniz’de Akyar yakınlarında devriye gezen füze botuna insansız deniz araçları (İDA) ile saldırı gerçekleştirildi. Yayımlanan video görüntülerinde bir dizi isabetten sonra botun batmaya başladığı görülüyor.

Ukrayna istihbaratı, Karadeniz'de operasyon düzenleyen insansız deniz araçlarından çekilen görüntüleri paylaştıhttps://t.co/Vpteh7UuUj pic.twitter.com/imDl5bjVUs

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 12, 2023