Türkiye ve Ukrayna'dan ortak konser: İki halk tek yürek

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği, Türkiye ve Ukrayna’nın müzik ve danslarının birlikte sergileneceği bir ortak konserin başkent Kıyiv'de düzenleneceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 16:11
https://www.qha.com.tr/

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği, Türkiye ve Ukrayna’nın müzik ve danslarının birlikte sergileneceği ortak bir konserin Kıyiv'de düzenleneceğini duyurdu. İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ve Kiev Operettası tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan konser 16-17 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Dostlar, Ukraynalı sanatçıların -savaşın yol açtığı tüm zorluklara rağmen- çok güzel kültürel etkinliklere imza atması bize ilham verdi. Türkiye ve Ukrayna’nın müzik ve danslarının birlikte sergileneceği bir ortak konser düzenlemek için kolları sıvadık. Sonuç mu? İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ve Kiev Operettası, 16 ve 17 Haziran tarihlerinde iki harika performans için sizleri bekliyor. Geleneksel ezgi ve danslardan klasik eserlere uzanan keyifli bir seçki hazırlandı. 'İki halk, tek kalp' temalı bu özel konseri kaçırmayın" 

Kiev Milli Akademik Operet Tiyatrosundan etkinliğe ilişkin yayımlanan davet duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

UKRAYNA-TÜRK ORTAK PROJESİ: İKİ HALK TEK YÜREK

Ukrayna Ulusal Opereti Ana Sahnesinde Ukrayna-Türk müziğinin eşsiz konseri.

Türkiye ve dost canlısı Türk halkı sayesinde Ukrayna, topyekun işgalin başından itibaren kapsamlı bir destek aldı ve çok önemli olan bu yardım bugüne kadar devam ediyor.

Bugün ülkelerimiz arasında tanışma ve kültür alışverişi devam etmekte ve büyük Türk kültürünü keşfetme fırsatı bulmaktayız.

"İki halk, tek yürek", iki ülkenin geleneklerinin kültürel kodunun tarih ve günümüz prizmasından bir birleşimidir.

İstanbul Tarihi Müzik Topluluğu, Ukrayna Ulusal Opereti'nin yaratıcı ekibiyle birlikte konserde yer alacak.

Proje, Türkiye Cumhuriyeti Ukrayna Büyükelçiliği desteği ile yürütülmektedir.