Türkiye, Ukrayna'nın enerji sektörünün yeniden canlanmasına yardımcı olacak

Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Svitlana Grınçık (Svitlana Grynchuk), Türkiye Cumhuriyeti'nin Ukrayna Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ile iki ülke arasında enerji sektöründeki iş birliği olanakları görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 14:31
https://www.qha.com.tr/

Türkiye, enerji sektörünün yeniden canlandırılması ve dağıtılmış üretim kapasitesinin artırılması konusunda Ukrayna'ya yardım edecek.

Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Svitlana Grynchuk, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ukrayna Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ile bir araya geldi. Ukrayna Enerji Bakanlığı basın servisinden bu sabah paylaşılan açıklamada, görüşmede taraflar, Rusya'nın enerji altyapı tesislerine yönelik saldırıları sonucunda Ukrayna’daki enerji sektöründe gelişen zor durumu ele aldı.

Görüşmede Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Svitlana Grynchuk, “Rusya'nın sürekli saldırılar düzenleyip enerji altyapısını sistemli olarak tahrip ettiği kriz ortamında, mümkün olan yerlerde enerji tesislerinin onarımı ve yenilenmesi önemli bir görevdir. Ayrıca, dağıtılmış enerji üretiminin geliştirilmesi yoluyla Ukraynalıların enerji bağımsızlığını artırmak da hedeflerimizden biri. Bu önemli süreçte Türk şirketlerinin katılımını memnuniyetle karşılıyoruz." şeklinde konuştu.

Bununla birlikte görüşmede, Ukrayna enerji sektörünün yeniden canlandırılması, gerekli ekipmanın sağlanması, Türk uzmanlardan teknik ve uzman desteği alınması konularında ikili iş birliği yönleri de ele alındı.