Tüm Çinli blog yazarlarının Ukrayna'ya girişi yasaklanacak

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, bir grup Çinlinin yasa dışı yollarla işgal altındaki Mariupol'a gelmesini değerlendirdi. Nikolenko, dünkü açıklamasında tüm Çinli blog yazarlarının Ukrayna'ya girişinin yasaklanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 14:39
https://www.qha.com.tr/

Soykırımcı Çin Komünist Partisi (ÇKP) Başkanı Şi Cinping'in liderliğindeki ülkenin vatandaşları, işgalci Rusya'nın saldırılarını meşru görmekten kaçınmıyor. Ukrayna'ya karşı saldırı başlatan ve sivilleri hedef alan Rusya'nın savaş suçları yeniden gün yüzüne çıkıyor. 

Bir grup Çinli, 8 Eylül 2023'te bir skandala imza attı. Yasa dışı olarak Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Mariupol kentine yasa dışı yollarla giden grubun içindeki Opera Sanatçısı Wang Fan'ın kaydettiği görüntüler tepkiye neden oldu. Çinli kadın 600 Ukraynalı'nın Rus saldırılarından sığındığı ve bombalama sonucunda hayatını kaybettiği Mariupol Tiyarosu'nda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinde (SSCB) yazılan Kızıl Ordu'nun marşı Katyuşa'yı söyledi. Söz konusu alaycı eylem Ukrayna ile Çin arasındaki diplomatik ilişkiye krize sürükledi.

Rusya yanlısı Çinli şarkıcıdan Mariupol Tiyatrosu'nda skandal!https://t.co/q7ew7lmggL pic.twitter.com/Pg4Pez9vSJ

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 8, 2023

TÜM ÇİNLİ BLOG YAZARLARININ UKRAYNA'YA GİRİŞİ YASAKLANACAK

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko dün yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Çin'den bir açıklama beklediğini söyledi. Yasa dışı yollarla Ukrayna'ya gelen grup hakkında henüz açıklama yapmayan Çin tansiyonu yükseltti. Bakanlığın açıklamasını dile getiren Nikolenko şu ifadeleri kullandı: 

"Ukrayna, Çin tarafından, Çinli vatandaşların Mariupol'da kalma amaçları ve geçici olarak işgal edilen Ukrayna şehrine nasıl ulaştıklarına ilişkin açıklama bekliyor. Rus ordusunun 600'den fazla masum insanı öldürdüğü Mariupol'daki Drama Tiyatrosu'nun kalıntıları üzerinde Çinli Opera Sanatçısı Wang-Fang'ın "Katyuşa" şarkısının seslendirilmesi, tam bir ahlaki bozulma örneğidir. Ayrıca, bir grup Çinli blog yazarının geçici olarak işgal edilen şehre geldiği bildirildi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, tüm Çinli konuk blog yazarları için Ukrayna'ya giriş yasağı uygulayacak."