İşgalci Rusya bir kez daha Ukrayna’nın enerji ve gaz altyapısını hedef aldı. Rusya’nın gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısı sonucu Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki kritik altyapı tesisleri zarar gördü.
Ukrayna Enerji Bakanı Herman Haluşçenko (German Galushchenko) bu sabah yaptığı açıklamada, “Rusya enerji terörünü sürdürüyor. Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki enerji ve gaz altyapısı yine Rus hava saldırılarının hedefi oldu.” ifadelerini kullandı.
Bütün ilgili kurumların enerji ve gaz arzının istikrara kavuşturulması için gerekli tüm çalışmaları yürüttüğünü belirten Haluşçenko, “Rusya, bizi elektrik ve ısıdan mahrum bırakma ve en büyük zararı sıradan vatandaşlara verme hedefinden vazgeçmiyor. Enerji ve doğal gaz üretim tesislerine saldırarak sıradan Ukraynalılara zarar vermeye çalışıyor.” dedi.
DOĞAL GAZ ALTYAPISINA YÖNELİK 17. SALDIRI
Bununla birlikte Ukrayna'nın petrol ve gaz şirketi Naftogaz, işgalcilerin hava saldırısı sonucu bir doğal gaz üretim tesisinin tahrip edildiğini bildirdi. Şirket, bugünkü hava saldırısının Rusya’nın Ukrayna'nın doğal gaz altyapısına yönelik 17. saldırısı olduğunu belirtti.
EN AZ 6 BÖLGEDEKİ KRİTİK ALTYAPI TESİSLERİ ZARAR GÖRDÜ
Yerel yetkililerin açıklamalarına göre Harkiv, Ternopil, Poltava, Çernihiv, Dnipropetrovsk ve Odesa bölgelerindeki kritik altyapı tesisleri zarar gördü.