Suudi Arabistan'dan Ukrayna’ya 3 uçak insani yardım

Suudi Arabistan, 100 milyon dolarlık yardım programı kapsamında Ukrayna’ya 3 uçak dolusu insani yardım gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2023 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2023 15:21
https://www.qha.com.tr/

Suudi Arabistan, insani yardımla birlikte ilk üç uçağını 1 yıldır Rusya'nın işgal saldırıları altındaki Ukrayna'ya gönderdi. 20 ila 400 kW arasında 135 jeneratör, sıcak battaniyeler, hijyen ürünleri ve diğer yardımlar, binlerce Ukraynalının acil ihtiyaçlarına cevap vermek için altı bölgeye dağıtılacak.

Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu (UDMF-SPFU) Başkanı Rüstem Umerov, dün konuya ilişkin yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan Krallığı'ndan üç uçağın, kapasiteleri 20 ila 400 KW arasında değişen 135 jeneratör, sıcak battaniyeler ve hijyen ürünleri de dahil olmak üzere çeşitli insani yardım malzemeleriyle Ukrayna'ya ulaştığını duyurdu. Umerov, "Suudi Arabistan'a ve halkına Ukrayna'ya verdikleri destek için minnettarız. Bu yardım bizim için önemlidir ve ülkeler arasındaki güçlü bağları vurgulamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Umerov, yardımların, binlerce kişinin acil ihtiyaçlarının karşılanması için ülkenin altı bölgesine dağıtılacağını ve Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu ekibinin (FSMU), yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasına yardımcı olacağını bildirdi.

Umerov, söz konusu yardımın, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faisal bin Farhan Al Saud'un geçen günlerde Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sırasında imzaladığı 100 milyon dolarlık insani yardım muhtırası çerçevesinde sağlandığını belirtti.