Kursk bölgesinin bin kilometrekaresi Ukrayna'nın kontrolünde

Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, sınır ötesi operasyonun devam ettiği Kursk bölgesinde yaklaşık bin kilometrekarelik alanın Ukrayna ordusunun kontrolünde olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:54
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy) ve Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesinde sınır ötesi operasyon düzenlendiğini ilk kez doğruladı. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, üst düzey siyasi ve askeri yetkililerin katılımıyla 12 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen toplantıda cephedeki durumun ele alındığını bildirdi.

Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, toplantıda cephedeki sıcak noktalar ile ilgili bir rapor sundu. Roporu sunan Sırskıy, “Kurs bölgesindeki taarruz operasyonu devam ediyor. Şu anda Rusya Federasyonu topraklarının yaklaşık bin kilometrekaresini kontrol ediyoruz. Birlikler kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye hazır. Durum kontrol altında.” dedi.

Kursk Valisi Aleksey Smirnov, 12 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada bölgedeki 28 yerleşim yerinin Ukrayna kontrolü altına geçtiğini aktarmıştı.

“RUSYA, TOPRAKLARIMIZA SAVAŞI GETİRDİ VE YAPTIKLARININ SONUCUNU KENDİSİ DE HİSSETMELİ”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 9 Ağustos’ta Rusya’nın da savaşı hissetmesi gerektiğine dair bir açıklamada bulunmuştu.

Zelenskıy, 8 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar hedeflerine ulaşmayı biliyor. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya, topraklarımıza savaşı getirdi ve yaptıklarının sonucunu kendisi de hissetmeli. Bizim arzumuz ise hedeflerimize en kısa zamanda barış zamanında ulaşmaktır. Adil barış şartlarında. Ve böyle olacaktır.” ifadelerine yer vermişti.

MOSKOVA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Rus askeri liderleri, Ukrayna birliklerini kontrol altına almak için çabalarken, saldırı Moskova'yı hazırlıksız yakalamış gibi görünüyor.

Ukraynalı askeri yetkililer operasyonun tam amacını henüz açıklamadı ancak askeri uzmanlar, operasyon ile Rus varlığını Donetsk bölgesindeki çatışmalardan uzaklaştırmanın hedeflendiğini öne sürüyor.

???? Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesindeki sınır ötesi operasyonu devam ediyor. ???? Kursk bölgesinde yer alan 74 yerleşim yeri, Ukrayna'nın kontrolünde pic.twitter.com/3goGHDQBR1

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 14, 2024